Albums

Deze live opname van Paradiya is een weergaloze mix van de west-Afrikaanse harp (kora), de Indiase bamboefluit (bansuri) en percussie uit de Casamance, Zuid Senegal.
Op deze CD treft u zowel meditatieve, sfeervol dromerige als opzwepende dansbare composities aan. Geniet van west Afrikaanse klassiekers, Indiaas georienteerde nummers en eigen composities allen op unieke wijze vertolkt. De muzikanten vullen elkaar naadloos aan en vormen een hecht, compleet trio, een verbluffend prachtige combinatie.
Albert Distelbrink - kora en vocals
Kees van Boxtel - bansuri en vocals
Paco Diedhiou - serouba, kess kess, bongo en vocals
Marijke de Bruijn heeft speciaal voor deze live editie een twintig tal kleine schilderijtjes ter grote van een cd hoes gemaakt van de prachtige Baobab boom. Voor € 10,00 extra heb je de cd met een uniek schilderijtje. Schilderijtje + C.D - Paradiya - Live under the Baobab = € 22,50 inclusief verzendkosten

Klik hier om de cd te bestellen: Under the Baobab
Paradia in Paradise2Debute C.D. Paradiya - Paradiya in Paradise

Live opname van een concert bij Helende Geluiden in Haarlem

Paradiya in Paradise

Deze cd kunt U bestellen via www.helendegeluiden.nl
PP in Paradise master achterkant dubbelKlik op het linker plaatje om al de info per liedje van de cd te lezen
PARADIYA - Beyond Light (Stings and Winds in Unison)
Nadat we vele jaren klassieke muziek uit Noord-India en West-Afrika hadden gespeeld, besloten we onze muzikale ervaringen om te zetten in eigen composities.
Met de c.d. 'Beyond Light", een unieke samenwerking tussen de bansuri (Indiase bamboefluit) en de kora (West-Afrikaanse harp), hebben we het concept "Strings and Winds in Unison" verder uitgewerkt.
Geworteld in de tradities van de Indiase klassieke en West-Afrikaanse Griot muziek. Geniet van het gegronde, meditatieve geluid van Paradiya
header650x450_03Biografie Albert Distelbrink
albertdistelbrink (1)Solo C.D. Albert Distelbrink
header650x450_04Biografie Kees van Boxtel
We+were+born+to+be+light+shimaShimayana - We zijn geboren om licht te zijn
Wereldmuziekgroep uit Nederland die een mix van Indiase, Turkse en westerse muziek speelt. De componisten van de band zijn Kees van Boxtel en Jolanda Traarbach. In januari 2008 startten ze Shimayana op als band, Kees van Boxtel kwam terug van een lange reis naar India en werd geïnspireerd door de Indiase klassieke muziek. Samen met Jolanda begonnen ze nieuwe muziek te componeren met mantra's. The Amazing Turkisch Ud-speler Mehmet Polat en Sitar-speler Marco Spinello traden toe tot de band. En een geheel nieuwe mix van stijlen werd geboren. Shimayana is op dit moment een voor altijd wisselend project waarbij elk nieuw muzikant aanslaat en componeert
music of the mountainaShimayana - music of the Mountains

2e Cd met nieuwe musici en instrumenten
Cristián Trejo - Hang, Paul Weiling - Sax, Marc Hinrichsen Harp, Kees van Boxtel - Bansuri, Jolanda Traarbach - Vocals .
Onderaan de pagina kunt U via I-tunes de cd aanschaffen of mail info@helendegeluiden.nl


CD’s bestellen online: